Mikonya Mónika olajképei

Fiatal tehetség Csákváron

mikonyaMikonya Mónika olajfestményeiből álló kiállítás látható a Vértes Múzeum kiállító termében. A számos érdeklődő előtt Majorné Kiss Mónika nyitotta meg a tárlatot, s Takács Tímea által vezényelt oroszlányi gimnázium kórusa előadásában elhangzott dalok színesítették a megnyitó hangulatát.

A művésznő általános iskolai évei után egy időre eltávolodott a művészettől, ugyan vonzotta az iparművészet és az aranyművesség, mégis a pénzügyi pályát választotta, s jelenleg a Munkaügyi Központban dolgozik. Ott a munkatársai és maga örömére különböző monochrom és színes képekkel tette izgalmassá az irodája valamint otthonának falait.

2007-ben érte a valódi áttörés, amikor közgazdászként talált vissza az alig járt útra. Egyik kolléganője lányától kapta a késztetést, aki már maga is gyakorolta a festészetet. Ő ismertette meg Simon M. Veronika festőművésszel, kinek az évenként megrendezett különböző nyitott kurzusain érlelte tovább tehetségét. Itt ízlelhette meg az airbrush, encaustic, capaplex technikákat, s az alkotás során alkalmazott eszközök rutinos használatát is magáévá tette. Ennek az inspiráló környezetnek, az elsajátított technikai ismereteknek, s a tehetségből merítő önállóságnak gyümölcse mosolyog most vissza a Vértes Múzeum tűzoltótornyának belső falairól, mely délutánonként augusztus 10-ig tekinthető meg a múzeumban.

Majorné Kiss Mónika

mikonyaplakat