Kreatív kezek a Vértes Múzeumban

Csákvári hobbiművészek kiállítása

kreativAz idei év utolsó kiállítása nyílt Kreatív kezek címmel a Vértes Múzeumban a hétvégén.
Rendhagyó és különleges látványban volt része a kiállítás látogatóközönségének. A több kiállító munkájából összeállított tárlat ötlete szakított a korábbi hagyományokkal, az esemény különlegességét pedig az adta, hogy a kiállítók köztünk élő hétköznapi emberek, akik hobbiból, esetleg kényszerből, hasznos időtöltés céljából kezdtek el foglalkozni az adott tevékenységgel.
A bemutató alkotói között van Béka Miklós, aki rendkívüli kézügyességgel másolja régi korok és napjaink közlekedési eszközeit, mint például a francia királyi hintót, vagy a a csákvári pusztabuszt. Csókás Anita decaupage technikával díszített tárgyai ízléses dekorációi lehetnek életünknek. Czipóth Istvánné, Irmuska finoman és aprólékosan kidolgozott horgolásai és gyöngyhorgolásai igencsak ámulatba ejtették a közönséget. Dornyi Mihály évek óta végzett várépítése és technikai találékonysága ismert a csákváriak előtt. Fendrich Veronika egy betegségének „köszönheti”, hogy elkezdett foglalkozni a gyöngyfűzéssel. Fiatalos, divatos ékszerekkel kápráztatott el mindenkit. A résztvevők elismerését nemcsak munkáival, de a megnyitón elénekelt Edit Piaf slágerekkel is kivívta. Héring Mátyás kovácsoltvas tárgyai kellemes színfoltjai a bemutatónak. Vendégkiállítóként az érdeklődők megtekinthetik Kisteleki Margit igen nehéz technikával készült selyemfestéseit, valamint lányai: Zsuzsi és Dóra festményeit.
A kiállítás szeptember 30-ig megtekinthető a Vértes Múzeumban, majd a tárlat zárásával az időszakos kiállításoktól is elbúcsúzunk erre a szezonra.

Szmolkáné Bene Ibolya