Csákvári látomások

„Csákvár, Két fiatalember alkotása látható a Vértes Múzeum kiállítótermében még pár napig: Ujhelyi Dávid és Szverle Balázs is megmutatta, hogy látja a települést.

Szerencse, hogy Bodrogai Erzsébet a Vértes Múzeum Baráti Kör egyik oszlopostagja kinyitotta nekünk a kiállítótermet, ahol Ijhelyi Dávid és Szverle Balázs alkotásai láthatók, ugyanis volt más érdeklődő is,aki szívesen megtekintette a most láthatható tárlatot Csákvár szívében.

Nem véletlen az az érdeklődés: az Ujhelyi Dávid által készített fotók önmagukért beszélnek, s minden helyi lakos számára ismerős témákat, helyszíneket örökített meg.

– Mi, aki ismerjük a település minden zugát, pontosan felismerjük, melyik fotó hol készült – mondja Bodrogai Erzsébet, akinek egyik kedvence a képek közül a Tavaszi liget című, amely, mint mondja, oly jellemző a településre. Csodás pillanatok, fény-árnyék hatások, szimbolikus háttérüzenetek fedezhetők fel némely képeken: a Csöpögő idő, Az utolsó nap, a Vártalak vélhetően a fotós történeteit rejtik.

Szverle Balázs festményei nagyrészt szintén Csákvár egyes utcarészleteit örökítik meg. A Kakukktojás, az Esterházy-kastély, a Csákvári padok és a Mária-völgy felé szintén ígéretes művek, amelyeket érdemes szemügyre venni, amíg tart a kiállítás.”
Katonáné Dr. Venguszt Beatrix

Ne´vtelen 1

Az Egyesület jövőre feltétlenül szeretné Dávid és Balázs munkásságának új alkotásait is megmutatni a nagyközönség számára.