Pályázatok

2010. évi pályázatok, támogatások

NCA működési pályázat

Ebben az évben is benyújtottuk pályázatunkat a Nemzeti Civil Alapprogram Közép-Dunántúli Regionális Kollégiumának működési célú pályázati felhívására. A pályázaton működésünkhöz 500.000 Ft pénzügyi támogatást kértünk, melyből 200.000 Ft támogatást sikerült elnyernünk.

Az elnyert támogatást az alábbiakra fogjuk fordítani:

Az Egyesület működtetésével kapcsolatos adminisztrációs tevékenység biztosításához szükséges A4-es nyomtatópapír, nyomtatópatronok, tollak, borítékok, különböző irodaszerek (olló, lyukasztó, tűzőgép) vásárlására – 30.000 Ft.

Önálló weboldal létrehozásához, egyedi megjelenéshez tárhelyre fogunk előfizetni egyedi domain névvel – 20.000.-Ft értékben. Az oldal készítése folyamatban van, melynek előzetes szerkezete a www.vertesmuzeum.hu linken már elérhető. A tárhely lehetőséget biztosít arra, hogy minden tagunk önálló email címmel rendelkezzen, formátuma: vezetéknév.keresztnév@vertesmuzeum.hu Társadalmi összejöveteleink megtartásához használt kiegészítő anyagok beszerzésére 20.000.-Ft (terítő, pohár, tálca, dekoráció stb.).

Az általunk rendezett eseményekről, rendezvényekről digitális anyagokat összeállításához Videó kamerát és digitális fényképezőgépet vásárolunk 130.000 Ft értékben.

Civil Alap pályázat

Csákvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete által kiírt Civil Alap pályázatra az augusztus 28-29-én megvalósított – előzőekben ismertetett – „SZAKMAI TANULMÁNYÚT PÉCSRE – EURÓPA KULTURÁLIS FŐVÁROSÁBA” programunkra. A pályázaton az igényelt 208.000 Ft-ból 100.000 Ft támogatást kapott az Egyesület, melyet ezúton is köszönünk.

Közhasznú dolgozó

Rendkívül hasznos támogatásnak bizonyult, hogy ebben az évben az Önkormányzat révén 1 fő közhasznú munkás a Múzeumban tudott a márciustól októberig tartó nyitvatartási időben dolgozni. Ezáltal az idei évben a múzeumi belépőjegyekből származó bevételünk 152.800 Ft volt, mely közel háromszorosa az előző évinek. A következő évben is igényt tartunk erre a támogatásra.

Magyar Turizmus Zrt.

Évközepén kapcsolatba kerültünk a Magyar Turizmus Zrt-vel akitől kiadvány terjesztés ellentételezéséül 80.000 Ft pénzügyi támogatást kapott az egyesület.

NKA pályázat

A Nemzeti Kulturális Alap Múzeumi Szakmai Kollégium nyílt pályázatot hirdetett múzeumi szakmai feladatok támogatására, melynek keretében többek között állagvédelemre lehetett pályázatot benyújtani.

Az Egyesületünk a pályázaton – az Önkormányzat mint tulajdonos hozzájárulásával – indult, melyen a múzeum épületben kiállított fatárgyak és faanyagú épületszerkezetek gázosításos rovarmentesítésére kértünk 457.750 Ft támogatást. A pályázat eredményéről december hónap elején várjuk a remélhetőleg támogató értesítést.

Személyi jövedelemadó 1 %-a

Nem utolsó sorban szeretném megemlíteni, hogy Egyesületünk idei évben jogosulttá vált a civil szervetek részére felajánlható személyi jövedelemadó 1%-ra, melynek eredményéül október hónapban 143.744 Ft összeget utalt a számlánkra az APEH.

Ezúton is köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1%-át az Egyesületünk részére ajánlották fel.