Ismét civil kurázsi

Csákvár – A Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület által megszervezett Civil Kurázsi program második előadásán az NCA Közép-dunántúli Regionális Kollégiuma által kiírt működési pályázat volt a téma.

ck04

Az előadást Mészárosné Kőbe Ildikó tartotta

Az előadó Mészárosné Hőbe Ildikó, az NCA-KD regionális kollégiumának tagja volt, aki 2009 márciusában került a testületbe. 13 éve dolgozik a civil szektorban, azon belül szociális területen, és ennek megfelelő szakirányú felsőfokú végzettsége van. Munkáját, a civil területen kifejtett tevékenységét állami elismeréssel is jutalmazták.

Az előadás kezdetén Mészárosné Ildikó örömét fejezte ki, hogy végre van Csákváron egy civil szervezet, amelyik a civil társadalom fejlesztését és azon feladatok ellátását, amelyet nem lehet az állami vagy a for-profit szektorra bízni, lokálpatrióta módon tevőlegesen támogatja.

ck02

Major István, az egyesület elnöke

Az NCA immár hatodik éve került kiírásra idén január-februárban. Abból a célból hozták létre, hogy a bejegyzett civil szervezetek működését és szakmai projektjeit támogassa. Országos szinten közel 6,5 milliárd forint büdzsével rendelkezik, ebből a Közép-dunántúli Regionális Kollégium – Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megye szervezeteit érintően – 315 millió forint felett diszponál.

A bevezető után az előadó részletesen elmagyarázta a működési pályázat kitöltési útmutatójában foglaltakat, és válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Katonáné Dr. Venguszt Beatrix